domingo, 20 de mayo de 2007

Seguiment de CiU a les eleccions municipals

“Més lloguer públic, millor accés a l’habitatge”

A falta d’un mes i mig per la cel•lebració de les eleccions municipals a Barcelona, els candidats de cada partit ja comencen a anunciar les seves intencions i programes. Un dels temes més comentats i que a la vegada ha generat més polèmica ha estat l’habitatge, element central de protestes i manifestacions ciutadanes.

Xavier Trias, candidat de Convergència i Unió, ha proposat un nou sistema que substitueixi l’actual organigrama, que consideren incoherent i obsolet.Aposten per la creació d’una AGÈNCIA MUNICIPAL DE L’HABITATGE, a partir del Consorci d’Habitatge i el Consell Municipal d’Habitatge Social. L’objectiu a llarg termini (10 anys) seria millorar la gestió de l’habitatge públic per obtenir un parc públic d’habitatges de lloguer. També han proposat iniciatives destinades a un públic concret, com la Casa Gran (per als jubilats) i el projecte Recicla el teu pis (per als joves); que estarien relacionats a través d’un sistema de permuta.

Tota la campanya per l’habitatge està centrada en incentivar els nous immobles però mitjançant una gestió responsable del sòl, subhastes públiques o una borsa pública amb lloguer a preu taxat. Finalment, l’Ajuntament de la capital pretén adoptar un paper d’avalador, soci i mediador amb la ciutadania pert així acabar amb els constants abusos de les immobiliàries (mobbing, especulació…). L’últim projecte és assolir una Barcelona Ciutat Universitària.

A més de l’habitatge, el candidat convergent també ha fet referència a altres aspectes rellevants com l’increment del transport públic, la millora de la mobilitat, la generació de nous llocs de treball o l’augment del nombre d’escoles bressol.

No hay comentarios: