domingo, 20 de mayo de 2007

Seguiment de CiU a les eleccions municipals: Acte de campanya d'Artur Mas i Roger Pons a Esplugues de Llobregat

“Roger Pons reconeix haver-se equivocat en recolzar el reglament de participació ciutadana proposat pel PSC


Esplugues de Llobregat va acollir el passat divendres 18 de maig un dels actes centrals de campanya de CiU amb la presència d’Artur Mas i Roger Pons, candidat a l’alcaldia per un dels municipis amb més creixement i densitat de població de la zona metropolitana.

La cita era a les set de la tarda al Casal de Cultura Robert Brilles, espai que va obrir les portes a unes gairebé dues-centes cinquanta persones amb més ganes de veure de prop al líder de la coalició nacionalista que al jove candidat de només 26 anys. L’acte va començar amb un quart d’hora de retard, detall que els polítics van saber solventar amb una entrada populista plena d’encaixades de mans, somriures i breus converses amb uns militants que oscil·laven una mitjana d’edat per sobre dels seixanta anys.

El primer en parlar va ser Artur Mas, que al adonar-se del mal funcionament del micròfon no va dubtar a dirigir-se al públic en veu alta i amb la seva carismàtica manera de fer; tot seguit va qualificar el míting “d’acte de bon govern on el realment important és escoltar i donar suport a Roger Pons”. Va començar remarcant la necessitat de trencar els vint-i-cinc anys de majoria absoluta socialista a l’alcaldia, fet que només es podria assolir donant la cara i anant a votar, establint un paral·lelisme amb l’augment de participació viscut a França durant les últimes eleccions. Però no va ser la única al·lusió al país veí ja que poc després lloaria la política de seguretat ciutadana i immigració de la dreta francesa (cal recordar que tant el PP com CiU han optat per introduir aquests arguments dins el seu programa municipal). Va destacar el cansament de la població després de “tants anys amb els mateixos” afegint en un to irònic que “si governen és perquè van guanyar les eleccions”.

Entrant en qüestions del propi partit, va referir-se a Roger Pons com un “candidat jove amb ganes de donar la cara en una vida política amb molta incomprensió, crítica i escàs prestigi que sempre ens tindrà al seu costat”. Després va destacar “la força de CiU”, el partit que presenta més candidatures arreu del territori català amb més de nou-centes llistes, reclamant el suport dels votants amb l’eslògan de campanya “fer-ho per Esplugues, però també per Catalunya” i així poder donar una “alternativa al tripartit a nivell nacional”. Artur Mas no va voler allargar-se més, cedint la paraula al candidat.

Roger Pons va mostrar-se sorprès per la gran quantitat de gent que s’havia aplegat al Casal de Cultura i va donar les gràcies al cap de CiU per la seva presència. Va començar la seva intervenció amb un cert nerviosisme en el to de veu però ho va contrarestar amb un discurs agressiu i convincent. De seguida va endinsar-se a les qüestions de la campanya, comentant les propostes concretes per Esplugues i reivindicant un programa a vuit anys vista (rehabilitar el Casal i les caves deteriorades, construir un casal d’avis i un auditori municipal, millorar el barri de Ca n’Anglada, més policia local, una parada de taxis, més comerç municipal i un rotund NO al pla CAUFEC - “una destrossa especulativa increïble pel projecte verd de St. Pere Màrtir”). Posteriorment, va definir CiU com un partit en la centralitat de la política amb voluntat constructiva i governs municipals dignes, que “és una alternativa a la majoria socialista i al tripartit”. El moment de tensió es va viure quan va reconèixer l’error d’haver votat a favor d’un reglament de participació ciutadana, proposat pel PSC, que prohibia opinar als plens municipals, alguns assistents van reclamar efusivament que no es repetís. Va acabar agraint el recolzament dels militants i demanant que traslladin la intenció de vot a la resta de la població.

Després del bany de multituds, Artur Mas i Roger Pons van acudir a la premsa per respondre les preguntes dels mitjans locals. El líder de CiU va donar importància al bon ambient viscut a Esplugues relacionant-lo amb l’ofensiva al Baix Llobregat, comarca principalment socialista i on el partit necessita augmentar el nombre de votants. També va referir-se a la oferta de Mariano Rajoy, considerant que només seria possible amb un canvi de files al PP que s’allunyés de la “gran campanya contra el catalanisme”. D’altra banda va reclamar el mateix canvi d’actitud al PSOE, avisant als dos partits que per pactar haurien de “defensar els interessos de Catalunya”.


No hay comentarios: